Адрес: к.к. Камчия, община Аврен, област Варна
+359 877 665 635    gagarin.kamchia@gmail.com   

Езикови извънкласни дейсности

Китайски език

В Частно средно училище „Юрий Гагарин“ се стремим да предоставяме на учениците си различни извънкласни дейности, които да откликнат на интересите на всеки един от тях, за да се ориентират правилно в света и самостоятелно да изберат своя професионален път.

Наред със спортните и развлекателните дейности, сме включили и един от най-интересните и бързо завладяващи езици в света – китайския език.

Със своята богата история  и култура, а днес и водеща търговска сила в света, Китай  и китайският език  са все по-широко разпространени за изучаване във всички страни още в предучилищна възраст.

С интерактивни методи на преподаване, под формата на игри , песни и готвене,  учениците се запознават първо с фонетиката, след усвояването на която се запознават и с  йероглификата.

Френски език

В Частно средно училище „Юрий Гагарин“ обръщаме внимание на езиците, които биха помогнали за „отваряне“ на вратите  към успеха на нашите възпитаници.

Като един от основните езици на дипломацията столетия наред и един от официалните езици  на Европейския съюз, френският език е все по-търсен и желан за изучаване.

Освен  богатата история и култура на Франция, учениците ще могат да опознаят и една страна,  ежегодно  посещавана от милиони туристи, желаещи да се докоснат до величествените архитектури, да опитат от  изисканата френска кухня и да се насладят на прекрасното звучене на френските шансони.