Адрес: к.к. Камчия, община Аврен, област Варна
+359 877 665 635    gagarin.kamchia@gmail.com   

Забавна математика

Къде в природата откриваме числата на Фибоначи?

Как рационално да намерим сбора на числата от 1 до 100?

Как можем да разрежем една торта на 8 парчета само с 3 разреза?

На тези и на други любопитни въпроси вече намериха отговорите момичетата и момчетата от поредната ни лагерна смяна „Забавна математика“. С помощта на различни логически предизвикателства и интересни задачи за пресмятане, сравнение и броене тук те тренираха и развиваха своето аналитично и творческо мислене. С интерес, усърдие и голяма точност използваха програма за 3D чертежи. Рисуваха и чертаха на графичен таблет. За изграждане на пространствено мислене и въображение разглеждаха стереометрични чертежи. Сръчност и старание вложиха децата и при изработването на различни тела: куб, призма, пирамида, конус, цилиндър.

Игрите бяха неизменна част от нашата програма, а особено забавно бе в залата с единствената у нас интерактивна образователна платформа LU PLAYGROUND, където всички упражниха своите математически знания и двигателни умения.

По време на едно от занятията децата управляваха истински робот куче и научиха какви сензори използва, как работи и какви команди изпълнява. Посетиха Музея на космонавтиката и планетариума, където успяха да се запознат с планетите в нашата галактика и с важни космически открития.

Всеки ден отделяхме време и за развлечения – плаж, басейн, разходка сред природата, боулинг. Участниците се прибираха у дома щастливи, заредени с ентусиазъм за новите предизвикателства, които ги очакват на следващия ден.

Днес се разделяме с младите математици, а в понеделник ще посрещнем участниците в поредната ни лагерна смяна „Приключенска експедиция“.