КЛУБ ПО АСТРОНАВТИКА

  • КЛУБ ПО АСТРОНАВТИКА
  • АВИОКОСМИЧЕСКИ ЦЕНТЪР С ПЛАНЕТАРИУМ
  • СЛАВЯНСКИ ЦЕНТЪР
Клубът по астронавтика, основан в Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в комплекс „Камчия“ е първият създаден във Варненска област. Благодарение на високотехнологичната база на територията на училището, разполагаща с Авиокосмически център с цифров Планетариум, Музей на Авиацията и космонавтиката и единствения в Европа интерактивен аналог на спускаемия апарат (тренажор)“СЪЮЗ-ТМА”, учениците и участниците в клуба по астронавтика ще могат да комбинират получените знания с практически занятия.
Нека заедно разгадаем тайните на необятния космос! В единствения по рода си Авиокосмически център с Планетариум нашите ученици могат да съчетават теоретични знания от часовете по астрономия включени в програмата на иновативното обучение, с практически занятия. В Авиокосмически център с Планетариум може да видите: • Авиокосмическа експозиция с интересни експонати, свързани с българския принос в космическите технологии, както и материали на “Камчия” от “космическата поща”, които носят знаците на Международната космическа станция; • Цифров планетариум; • Обсерватория с компютъризиран телескоп, разположен под моторизиран купол; • Интерактивен аналог на спускаемия апарат (тренажор) на транспортния космически кораб “СОЮЗ-ТМА”;  Ръководител на центъра е космонавта – изпитател Красимир Стоянов. Тук се провеждат най-различни извънкласни дейности и кръжоци, позволяващи на участниците да бъдат членове на космически екипажи, да получават теоретически и практически навици за управление на космическия кораб или на компютъризирания телескоп;
Целта на центъра е да събере и покаже най-добрите образци на славянската култура и изкуство. Това е място, където децата и гостите на „Камчия“ могат да се срещнат с интересни хора, да гледат и обсъждат филми, да прочетат от шедьоврите на славянската литературата, да пишат или превеждат стихове.

ЧИСТ ВЪЗДУХ

БЕЗОПАСНА СРЕДА

КВ. М. ЗЕЛЕНА ПЛОЩ

ЗАЕДНО ЗА УСПЕШНО БЪДЕЩЕ!