УЧЕБНА БАЗА

  • УНИКАЛНА УЧЕБНА БАЗА
  • МОДЕРНИ КАБИНЕТИ
  • ИНОВАТИВНИ ПЛАТФОРМИ
  • БИБЛИОТЕКА
Училище „Юрий Гагарин“ се намира в една от най-модерните бази в Европа – в Комплекс „Камчия“, сред уникална, чиста природа, съчетаваща парк, море, гора и река. Самата сграда олицетворява концепцията за вселенската връзка Човек – Земя – Космос. Тук са разположени: учебно телевизионно и радио студио, единствения в България цифров планетариум; авиокосмически център с музей на авиацията и космонавтиката; обсерватория; Славянски център; интерактивен аналог на спускаемия космически апарат «Союз-ТМА».
Кабинетите са оборудвани с интерактивни дъски, система за озвучаване и публична реч „Шепот“, мултимедийни устройства, дидактични пособия, компютри, иновативни софтуерни образователни продукти . На разположение са лаборатории, лекционни и изложбени зали, учебно радио и ТВ център, библиотека и медиатека, басейн, физкултурен салон и спортни игрища.
ЧСУ "Юрий Гагарин" работи отлично с иновативните образователни платформи – Envision – един компютър, много мишки, Kahoot – онлайн тестиране, Class Dojo – система за контрол на поведението. Партнира си успешно и с най-популярния български образователен портал Уча.се, който обяви ЧСУ „Юрий Гагарин“ за едно от иновативните училища на България.
Учениците и учителите на ЧСУ „Юрий Гагарин“ ползват богатите библиотеки в Комплекс „Камчия“, в които се съхраняват над 25 000 тома художествена и научна литература на различни езици. През последните годити учениците от Училището на бъдещето дариха над 500 нови детски книги, като част от училищната акция „Книга вместо цвете“ – за началото на учебната година. Рекордьор е ученик от петите класове, който предаде в библиотеката цели 40 книги. Всеки от класовете получава свидетелство за дарение, връчено на специална церемония в храма на книгите.

ЧИСТ ВЪЗДУХ

БЕЗОПАСНА СРЕДА

КВ. М. ЗЕЛЕНА ПЛОЩ

ЗАЕДНО ЗА УСПЕШНО БЪДЕЩЕ!